האם אפשר לתבוע את הגרוש/ה על השחרת שמי?

גירושין האם אפשר לתבוע את הגרוש/ה על השחרת שמי? – מספר חוקים באים להגן על המתגרשים בישראל כדי להבטיח שתהליכי הגירושין יתנהלו בהגינות מרבית:

  • חוק איסור לשון הרע קובע שהשחרת שמו של אדם ברבים היא כהוצאת דיבה. למעשה, הצד שנפגע (גבר או אישה) יכול להגיש תביעה במקרה שכזה. סעיף 7 א' לחוק זה קובע פיצוי של 100,000 ₪ ללא צורך בהערכת הנזק שנגרם.
  • סעיף 60 לפקודת הנזיקין בגין עוולת הנגיסה: סעיף זה מאפשר לצד הנפגע (גבר או אישה) להגיש תלונה נזיקית במידה והוגשו כנגדו תלונות כוזבות במשטרה. דוגמה לכך היא פסק דין בעניין זה ניתן לאחרונה בבית המשפט לענייני משפחה בת"א. פסק הדין קבע 125,000 ₪ פיצויים לאדם שגרושתו השחירה את פניו ופגעה בשמו הטוב.

עם זאת, בכל מקרה הנפגע צריך להוכיח כוונת זדון או כוונה לפגיעה בשמו הטוב. למשל: לאסוף ראיות על אמירות פוגעניות, להגיש תצהירים של עדים וכן מסמכים שמוכיחים את הפגיעה בו. לדוגמא: מכתבים והודעות בעלי תוכן פוגעני שנשלחו מהצד הפוגע לגורמים שונים לצורך השחרת שמו של הגרוש/ה.

למעשה, חוקים אלו מבטיחים שני דברים במקביל:

  1. שכל הליכי הגירושין יתנהלו בהתאם לחוק, בהגינות ובפרטיות.
  2. שכל הליכי הגירושין שאינם מתנהלים בהתאם לחוק יישאו בעונש.

מעבר לעמוד שאלות ותשובות >>  |  מעבר לעמוד שאלות ותשובות בתחום זה >> 

משרד עורך דין רן רייכמן

פירמת עורכי הדין רן רייכמן נחשבת למובילה בתחום דיני המשפחה, גירושין, צוואות, ירושות ועיזבון. לעורך דין רן רייכמן ולצוות המשרד ניסיון של למעלה מ-20 שנה בערכאות השונות.

זמינים בשבילך 24/7

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות השאירו פרטים:

לשיחת ייעוץ ראשוני חייגו:

זמינים בשבילך 24/7

או השאירו פרטים ונשוב בהקדם: