כללים לעיגון ההסכמות בהסכם גירושין

כללים לעיגון ההסכמות בהסכם גירושין – החלטתם להיפרד מבן הזוג שלכם, או שהוא החליט להיפרד מכם. במקרים רבים, הפרידה מלווה במאבק משפטי קשה שבו שני בני הזוג נצמדים לעמדתם באשר לסוגיות שונות, כמו: מזונות אישה ומזונות ילדים, משמורת והסדרי ראייה, חלוקת רכוש וכיו"ב. בסופו של דבר, גם אם להסכמות לסיום הסכסוך קדם מאבק משפטי ממושך או לא, עליכם לעגן הסכמות אלה בהסכם גירושין מקיף.

הסכם גירושין - לחשוב על כל סיטואציה!
הסכם גירושין – לחשוב על כל סיטואציה!

הסכמות בשלב מוקדם יהפכו את העימות המשפטי למיותר. בכל מקרה, כל עו"ד גירושין ידגיש בפניכם כי לניסוח הסכם גירושין לאחר ההגעה להסכמות, יש משמעות רבה. מטרת הניסוח המוקפד היא להגן על הצדדים ולא להשאיר סוגיות שעלולות להתפרש באופן מסוים על ידי צד אחד, ובאופן שונה על ידי הצד האחר. קיימים מקרים שבהם הצדדים מגיעים להסכמות בעל פה, או מנסחים הסכם בכתב יד. ישנם גם מקרים של הורדת נוסח הסכם מהאינטרנט וחתימה עליו. בפועל, אין הדבר מקנה להם הגנה ועיגון של המצב המשפטי. להלן מספר כללים חשובים לשמירה על יציבות משפטית של ההסכמות לאורך זמן.

כללים לעיגון ההסכמות בהסכם גירושין

  • הקפידו להעלות את ההסכמות ביניכם על הכתב תמיד. אל תסתפקו בהסכמות שהושגו בעל פה או דרך התנהגות בלבד.
  • זכרו תמיד – הסכמות שהושגו בעל פה או על דרך ההתנהגות, עלולות שלא לעוד במבחן המשפטי, אם אחד הצדדים יבקש להתכחש להם או לשנות אותם או חלק מהם.
  • המלצה חשובה היא לפנות אל עו"ד גירושין בעל ניסיון רב בניסוח הסכמים בתחום המשפחה. כאמור, החשיבות לאופן ניסוח ההסכם ובחירת סוג ההסכם, היא קריטית: הסכם גירושין, הסכם שלום בית לחלופין גירושין או הסכם ממון.
  • הקפידו לקרוא את תוכן ההסכם ולהבינו. ישנה חשיבות עליונה לקביעת הצדדים להסכם, למשל: הוספת ילדים כצד להסכם.
  • התייחסו להסכם זה כראוי – עליכם לזכור שההסכם שתנסחו יחד עם עו"ד גירושין הוא מסמך משפטי לכל דבר ולכן ההקפדה לנסחו באופן מקצועי ככל שניתן, כדי לספק לכם ודאות משפטית ויציבות ארוכת טווח.

מקרה לדוגמא

אחד המקרים שהעלה עו"ד משפחה רן רייכמן במסגרת התכנית 'שאלה משפטית' הוא של גבר המשרת בצבא הקבע ואישה שהתגרשו וחתמו על הסכם גירושין. בהסכם נקבע שהאישה זכאית למחצית הזכויות שצבר הגבר בתקופת הנישואין, לרבות זכויות פנסיה. העניין הוא שהבעל המשיך לשרת בצבא הקבע עוד 10 שנים, ולכן עלתה השאלה כיצד יבוצע התחשיב.

האישה טענה שהמועד הקובע הוא יום השחרור מצבא הקבע (וכך יגיע לה סכום גבוה יותר). הגבר טען אחרת: שהמועד הקובע הוא יום עריכת ההסכם. בית המשפט למשפחה פסק לטובת האישה, ואף בית המשפט המחוזי שלפתחו הגיעה סוגיה זו, פסק כך – ועל הגבר לשלם סכום גבוה יותר לאישה. המסקנה ממקרה זה היא שישנה חשיבות עליונה לנסח הסכם גירושין ללא פרצות או אפשרויות לפרשנות.

משרד עורך דין רן רייכמן

פירמת עורכי הדין רן רייכמן נחשבת למובילה בתחום דיני המשפחה, גירושין, צוואות, ירושות ועיזבון. לעורך דין רן רייכמן ולצוות המשרד ניסיון של למעלה מ-20 שנה בערכאות השונות.

זמינים בשבילך 24/7

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות השאירו פרטים:

לשיחת ייעוץ ראשוני חייגו:

זמינים בשבילך 24/7

או השאירו פרטים ונשוב בהקדם: