האם ילדים צריכים להיות אוטומטית במשמורת האם?

האם ילדים צריכים להיות אוטומטית במשמורת האם? – סעיף 25 לחוק הכשרות המשפטית קובע כי ילדים בני 6 ומטה השייכים לאב ואם שהתגרשו / נפרדו, יהיו במשמורת האם – אלא במקרים שבהם יש נסיבות כלשהן הסותרות זאת. החוק המדובר חוקק ב-1962, לפני יותר מ-50 שנה, ולכן לרבים ישנה ביקורת הטוענת כי חוק זה אינו רלוונטי בהתחשב במבנה התא המשפחתי המודרני ובתפקידים אותם ממלאים האב והאם במשפחה.

משמורת ילדים משותפת - תופסת תאוצה
משמורת ילדים משותפת – תופסת תאוצה

טענתם העיקרית של המבקרים היא שבשני העשורים האחרונים ישנם שינויים במבנה התא המשפחתי, כך שהאם אינה בהכרח היא זו האחראית העיקרית לגידול הילדים ולטיפול בהם. החוק שונה ממצב העניינים בפועל, ולכן הוקמה בהוראת שר המשפטים, ועדת שניט שבחנה את נושא חזקת הגיל הרך בחוק המדובר. המלצותיה שניתנו ב-2008 היו בין היתר לבטל את החזקה היחידנית של האם לילדים עד גיל 6, ולעבור למצב שבו ברירת המחדל היא משמורת משותפת.

המלצות הוועדה עדיין לא עוגנו בספר החוקים, אבל הפסיקה בבית המשפט למשפחה לא מתעלמת מהן: שופטים רבים כבר פוסקים ברוח המלצות הוועדה משמורת משותפת במצבים רבים. לכן, התשובה לשאלה שבכותרת היא שכיום, הילדים עד גיל 6 לא יהיו במשמורת האם באופן אוטומטי. לפני שבתי המשפט מורים על משמורת שווה בין האב לאם, מבוצעות הבדיקות כי התביעה של האב אמיתית ולא הוגשה מאינטרסים כאלו ואחרים. בשל כך, מומלץ כי עו"ד משפחה מנוסה יהיה זה שיטפל בהליך.

מעבר לעמוד שאלות ותשובות >>  |  מעבר לעמוד שאלות ותשובות בתחום זה >> 

משרד עורך דין רן רייכמן

פירמת עורכי הדין רן רייכמן נחשבת למובילה בתחום דיני המשפחה, גירושין, צוואות, ירושות ועיזבון. לעורך דין רן רייכמן ולצוות המשרד ניסיון של למעלה מ-20 שנה בערכאות השונות.

זמינים בשבילך 24/7

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות השאירו פרטים:

לשיחת ייעוץ ראשוני חייגו:

זמינים בשבילך 24/7

או השאירו פרטים ונשוב בהקדם: