אני במאבק ירושה מול בתי החורגת – מה הסיכויים שלי? – אני נשואה מזה כ-19 שנים ובעלי ואני גידלנו יחדיו את בתו היחידה מנישואיו הראשונים. החלטנו להיפרד בשנת 2003 וערכנו הסכם ממון שקבע בין היתר שבעלי יפנה את הדירה המשותפת ויוותר על חלקו לטובתי תמורת תשלום ע"ס 40,000$.
החיים זימנו לנו הפתעה לא נעימה ושבועיים לאחר שאושר ההסכם בביהמ"ש, בעלי לקה באירוע מוחי קשה ולכן החלטתי לדחות את קיום הסכם הממון ולסעוד אותו בביתו.
אודות לטיפולי המסור, בעלי התאושש במהרה, אולם לדאבון הלב, כ- 9 שנים לאחר מכן נפטר.
הוא השאיר אחריו צוואה שבה הוא הוריש את כל רכושו לבתו היחידה כולל חלקו בדירה.
אני מעוניינת להגיש תביעה לביהמ"ש ובה להצהיר כי הסכם הממון קיים ולהורות לבתו של בעלי המנוח להעביר את הזכויות בדירה תמורת הסכום שנקבע בינינו.
מה הסיכוי שאצליח בכך? עו"ד רן רייכמן עונה:
שאלה מורכבת וכמעט כמו תביעה אך ננסה לפשט את הדברים.
הסיטואציה שאת מתארת היא הסכם ממון שאושר בתוקף פס"ד בביהמ"ש ולמעשה לא עברתם לשלב הביצוע של ההסכם.
בשנת 2003, זמן קצר לאחר מכן, בעלך לקה באירוע מוחי, דבר שהכשיל את היכולת לקיים את ההסכם (תשלום ע"ס 40,000$).
השאלה היא האם למעשה בתו מכוח הצוואה מקבלת חצי מהדירה למקרה שאין כל תוקף להסכם?
ביריבות בין הצוואה להסכם עולה השאלה האם העובדה שבמשך שנים כה רבות לא פעלתם על פי ההסכם, יש בה כדי לבטל את ההסכם?
קיימת פסיקה שאומרת שניתן לבטל הסכם ממון גם בהתנהגות. אולם, מדובר בפסיקה למקרים חריגים ביותר שבית המשפט בודק מהי כוונת הצדדים. במקרה זה, בעלך הלך לבית עולמו ולכן נראה שיש לבתו נטל כבד להוכיח שהתכוונתם לבטל את ההסכם.
גולת הכותרת היא שלא נראה שהתכוונתם לבטל את ההסכם כי נבצר ממך לשלם לו את הכסף שכן מדובר היו בתשלומים קשורים אלו באלו ומאחר וידעת למעשה שבשל מצבו הרפואי הוא לא יכול לפנות את הדירה, לא שילמת לו ודחית את התשלום.
ביהמ"ש לא יראה בזה ביטול של ההסכם שאושר בתוקף פס"ד ויקבע שמדובר למעשה בתשלום נדחה ולכן זכותה של הבת נסוגה אל מול זכותך שמאושרת בפס"ד והיא לא תוכל לפגוע בהסכם.
ליצירת קשר עם המשרד בנושאי צוואה, ירושה ועיזבון – חייגו 03-7524213 או השאירו פרטים: