האם אני זכאי לפיצוי בעקבות אירוע קשה לו גרמה גרושתי? – בעונה ה- 2 של התכנית פרקליטים עד הבית קיבל עו"ד לענייני משפחה רן רייכמן שאלה מעניינת:
לאחרונה התגרשתי מאשתי וערכנו הסכם שקיבל תוקף של פס"ד שקבע שאנחנו אפוטרופוסים משותפים תחת המשמורת של גרושתי בהתאם להסדרי הראייה.
לאחרונה יצאתי לחופשה עם ילדיי למספר ימים וגרושתי גילתה שמספר הימים בבילוי עם הקטינים חרגו מהסדרי הראיה שנקבעו וביקשה שאחזיר אותם. אני סירבתי בטענה שהילדים יהיו מאוכזבים ובסופו של דבר גרושתי הסכימה שהילדים יישארו איתי עד השעה 22:00.
כשהגעתי לביתה בשעה 21:30 היא לא הייתה בבית, לא ענתה לטלפונים והילדים חזרו לישון איתי בביתי. באותו לילה אשתי התקשרה למשטרה בטענה כי חטפתי את הילדים וכי אני מסוכן לילדים ואף הגיעה לביתי בליווי משטרה. הוצאתי מביתי לעיני הילדים באזיקים, האם מגיע לי פיצוי?
צפו בקטע: עו"ד רן רייכמן עונה:
הסיטואציה מתארת שימוש פסול בחוסר תום לב בהליכי משפט ובעיקר בקלות הבלתי נסבלת בהגשת תלונות למשטרת ישראל.
התלונה נעשתה למשטרה רק בשל האיחור, חוסר ההבנה בשל החזרת הילדים. האם זה ראוי?
התשובה היא לא. אני למד ממשאלתך שהמשטרה סגרה את התלונה, מדובר בתלונת שווא ויצרה לך חוסר נעימות. יש פס"ד שניתן ע"י ביהמ"ש לענייני משפחה בירושלים אשר קבע שבמקרה בו מוגשת תלונת שווא, יש חובת זהירות של אותו בן/בת זוג ולכן במקרה הזה גרושתך חווה בחבות נזיקין כלפיך מכוח עוולת הרשלנות.
בנוסף, יש עוולה נוספת שלא רבים יודעים לעשות בה שימוש מכוח סעיף 60 לפקודת הנזיקין אשר מדבר על עוולת הנגישה אשר עוסקת במקרה בו בעל דין נקט בהליך משפטי סרק, למשל בתלונת שווא. לכן, תוכל להגיש תביעה אזרחית נזיקית מכוח עוולת הנגישה.
נראה שבמקרה שלך קיימת עילת תביעה.