חלוקת רכוש בגירושין

אחת מהסוגיות הבעייתיות ביותר בכל הסכם גירושין היא סוגיית חלוקת הרכוש המשותף. ככל שבני זוג היו נשואים יותר זה האחד לשנייה, כך באופן טבעי צברו יותר רכוש משותף. כאשר בני זוג מחליטים לפרק את החבילה, ישנו צורך לקבוע מה עושים עם הרכוש הזה. השאיפה תהיה לחלק אותו בצורה שווה בין בני הזוג, כך שאף אחד לא ירגיש מקופח. באופן טבעי כל אחד מהצדדים ירצה לקבל יותר רכוש, ולכן ישנו סיכוי סביר לפיצוץ בניהם. עורך דין המתמחה בגירושין ידע כיצד להשאיר את האמוציות רחוקות, ולהביא את בני הזוג להידברות. ברגע שבני הזוג מצליחים לחשוב בצורה רציונאלית, תהיה אפשרות אמיתית לחלק את הרכוש בצורה שווה. כך בסופו של יום כל אחד מהצדדים יהיה מרוצה ממה שהוא הצליח לקבל, וזה הניצחון הגדול ביותר. לא כל חלוקת רכוש בגירושין חייבת להסתיים בטונים צורמים בין בני הזוג.

איזה רכוש משותף צריך לחלק?

כאשר בני זוג נשואים שנים רבות, הם צוברים רכוש משותף רב במיוחד. כל דבר שהם רוכשים ביחד נחשב כרכוש משותף של בני הזוג, ולכן צריך לחלק אותו בהסכם הגירושין. בין אם מדובר על דירת מגורים, רכב, רהיטים, חסכונות שונים והרשימה עוד ארוכה. השאיפה היא שכל אחד מהצדדים יקבל משהו מהרכוש המשותף ביום שאחרי הגירושין. אף אחד מבני הזוג לא צריך להישאר עם כל הרכוש, בעוד הצד השני יישאר בלי כלום. ברגע שמחלקים את הרכוש בצורה שווה, כל הצדדים יכולים להתחיל את הפרק החדש בחייהם באנרגיות טובות. ברגע שמצליחים לבצע חלוקת רכוש כמו שצריך, ניתן יהיה לצלוח גם את שאר העניינים שאמורים להיות בדרך.

מתי מבצעים חלוקת רכוש בגירושין?

בשביל למנוע מצבים לא נעימים, ישנה המלצה לבצע חלוקת רכוש מוקדם ככל האפשר. כל עוד בני הזוג מצליחים להידבר בניהם, מוטב לבצע את חלוקת הרכוש בניהם. בשלב מתקדם בהליך הגירושין היחסים עלולים להיות מתוחים גם ככה, ולכן יהיה קשה מאוד לבצע את החלוקה. ברגע שתפנו לעורך דין מנוסה בגירושין, תוכלו לשמוע ממנו מתי יהיה השלב הנכון לעשות זאת. צריך להכות על הברזל בעודו הוא חם, ולא לחכות שהמצב יהיה בלתי הפיך. גם ככה הסוגייה הזאת היא סוגייה נפיצה במיוחד, כזאת שיכולה להביא לבעיות רבות. אם תבצעו את החלוקה בזמן הנכון, שני הצדדים יוכלו להרוויח מכך, ולא רק צד אחד.

האם האישה צריכה לקבל יותר רכוש מהגבר?

ישנה דעה שגורסת כי האישה צריכה לקבל יותר רכוש מאשר הגבר. אך למען האמת בעת חלוקת רכוש בתהליך גירושין השאיפה היא לחלק את הרכוש שווה בשווה. כאשר כל אחד מהצדדים יקבל את הרכוש שאותו הוא מעוניין לקבל, לכל אחד יש רכוש מסוים שחשוב עבורו יותר. זוהי הסיבה שבגינה חלוקת רכוש לאחר ההחלטה להתגרש עושים רק עם עורך דין מנוסה. הוא יודע בדיוק מה החוק קובע, ואיך ניתן יהיה להגיע להסכמות בין בני הזוג. אם בני הזוג ינסו להגיע להסכמות לבד, זה עלול להביא אותם למצב של פיצוץ אמיתי. הסכם גירושין חייב להיות כזה שמטיב עם שני הצדדים, ולא כזה שמטיב רק עם צד אחד.

כמה עולה חלוקת הרכוש בגירושין?

זה מאוד תלוי באיזה דרך תחליטו לבצע את חלוקת הרכוש בגירושין בין בני הזוג. אם תחליטו לעשות את החלוקה באופן עצמאי, כמובן שלא תשלמו על כך כסף. אך במקרה שבו תבצעו את חלוקת הרכוש לבד יהיה עליכם לקחת בחשבון שהיא לא תתבצע כמו שצריך. אם תחליטו לפנות לעורך דין מנוסה, לרוב החלוקה תהיה חלק משכר הטרחה על הסכם הגירושין כולו. אם אתם מעוניינים לבצע עם עורך דין לגירושין רק את חלוקת הרכוש יהיה עליכם לשלם כמה אלפי שקלים. בכל זאת מדובר על מספר פגישות שאותן יקיים עורך הדין אתכם על מנת להגיע להסכמות שונות. ככל שיהיה יותר רכוש לחלק, כך מן הסתם בני הזוג יצטרכו לשלם יותר. אך ההמלצה עבורכם היא לבחור עורך דין שיהיה אחראי על בניית ההסכם כולו, כולל חלוקת הרכוש.

תוך כמה זמן מבצעים את חלוקת הרכוש בגירושין?

קשה מאוד להעריך מראש בתוך כמה זמן ניתן לבצע חלוקה של הרכוש. אם הגירושין עצמם מתבצעים בהסכמה, לא אמורה להיות בעיה בהקשר הספציפי הזה. ניתן יהיה תוך כמה פגישות עם עורך דין לחלק את הרכוש בצורה אידיאלית בין הצדדים. אך אם ישנה כמות גדולה של רכוש או שישנן מחלוקות בין בני הזוג, התהליך עשוי לקחת הרבה יותר זמן מהמצופה. לכן בני הזוג צריכים להיות ערוכים לכל תרחיש ולהבין כי אין מקום לקיצורי דרך. ישנה חובה להבין כי הסבלנות בכל מה שקשור להסכם הגירושין זה בגדר חובה. רק כך יהיה ניתן לבנות הסכם גירושין שיטיב עם כל הצדדים שווה בשווה.

מהן הסכנות של חלוקת רכוש ללא עורך דין?

עברה לכם בראש המחשבה לבצע חלוקת רכוש באופן עצמאי? עליכם לדעת כי זה עלול להסתיים באסון כאשר תסתכלו על התוצאה הסופית. הרי באופן טבעי כל אחד מהצדדים ירצה למשוך את השמיכה לכיוון שלו. במקרה כזה יהיה בלתי אפשרי להגיע להסכמה, והפתרון היחידי יהיה לפנות לבית המשפט. תיקחו בחשבון כי חלוקת רכוש בגירושין היא אחת מהסוגיות החשובות ביותר, אך באותה מידה גם הנפיצות ביותר. מוטב לשני הצדדים לפנות לעורך דין שידאג לאינטרסים האישיים שלהם. אם ישנה הסכמה בין בני הזוג, ניתן לפנות לעורך דין אחד שיהיה אחראי על חלוקת הרכוש בין בני הזוג. הכי חשוב שהחלוקה תהיה כזאת שלא פוגעת באף אחד מהם.

למי מגישים תביעת חלוקת רכוש?

לרשות בני הזוג עומדות שתי אפשרויות כאשר הם ניגשים לתבוע חלוקת רכוש בגירושין. האפשרות הראשונה תהיה להגיש את התביעה לבית הדין הרבני, האפשרות השנייה תהיה להגיש את התביעה לבית המשפט. ניתן לנהל את הליך חלוקת הרכוש כחלק מהליך הגירושין עצמו או כהליך נפרד ממנו. תמיד ישנה עדיפות לערוך את החלוקה של הרכוש כחלק מהליך הגירושין, כך יהיה ניתן לפתוח דף חדש. כל עוד הסוגייה של חלוקת הרכוש לא תהיה מוסדרת, בני הזוג לא יצליחו להמשיך הלאה. תמיד הם ימצאו את עצמם חוזרים לאותה סוגייה שיהיה עליהם לפתור אותה. חלוקת רכוש היא לא עוד עניין, היא אחד מהעניינים החשובים ביותר.

חלוקת רכוש בגירושין

חלוקת רכוש בגירושין? רק עם עורך דין מנוסה!

רוצים שהליך הגירושין יתקדם כמו שאתם מצפים שהוא יתקדם? יהיה עליכם לפנות מראש לעורך דין מנוסה שיספק לכם ליווי אישי לכל אורך הדרך. משרדו על עו"ד רן רייכמן מומחה בעריכת הסכמי גירושין בין בני הזוג, בין היתר גם בביצוע חלוקת רכוש בגירושין. צוות המשרד יספק ללקוחותיו סיוע מסביב לשעון, כל זאת על מנת שיקבלו את אשר מגיע להם. עד כמה המשרד סייע לבני ולבנות זוג רבים שרצו לקבל את הרכוש שלטענתם מגיע להם. אל תחכו שיהיה מאוחר מידיי, פנו אלינו עוד היום ותקבלו את הרכוש שמגיע לכם: 072-395001

חלוקת רכוש בגירושין עם ילדים

הרכוש המשותף שנצבר במהלך החיים המשותפים מהווה באופן טבעי משאב יקר ערך. חלוקת רכוש באופן הוגן מאפשרת לשני בני הזוג לפתוח פרק חדש בחיים בתנאים מיטביים, ובכל מקרה מומלץ להיעזר בעורך דין מיומן כדי שהזכויות שלכם לא ייפגעו. משרד עורכי דין רן רייכמן מסייע לכל מי שבחר או בחרה להתגרש לקבל את החלק שלהם ברכוש ולהגן על האינטרסים הכלכליים החיוניים להם.

דגשים מרכזיים לגבי חלוקת הרכוש בגירושין

* איזון משאבים – סעיף 5 בחוק יחסי ממון בין בני זוג, שנכנס לתוקף בשנת 1974, קובע כי העיקרון הבסיסי בנוגע לחלוקת הרכוש במקרי גירושין הוא איזון משאבים. המשמעות: הרכוש המשותף – בין אם הוא רשום על אדם אחד ובין אם על שם שני בני הזוג – יחולק שווה בשווה.

* נכסים שעליהם לא חל הכלל הנ"ל – נכסים אשר היו בבעלות צד אחד עוד לפני החבירה לחיים משותפים לא ייכללו במסגרת איזון המשאבים, אלא אם כן הנסיבות מוכיחות כי הם הפכו לרכוש משותף (למשל דירה שהייתה בבעלות צד אחד עוד לפני החתונה, אבל הושקעו בה סכומי כסף משותפים גבוהים לטובת שיפוץ והשבחה). באופן דומה חלק מהחיסכון הפנסיוני עשוי להיות שייך רק לבעליו והוא לא יחולק שווה בשווה.

* חריגה מהכלל – גם בית דין דתי וגם בית משפט לענייני משפחה רשאים, בהתאם לסעיף 8 בחוק יחסי ממון בין בני זוג, לקבוע יחס אחר לחלוקה ולא 50-50. בפרט ייתכן מצב שכזה כשיש הבדל משמעותי בין כושר ההשתכרות של הגבר לזה של האישה.

* דירת המגורים – בחלק מהמקרים איזון המשאבים מחייב את מכירת דירת המגורים. צעד זה יתממש רק לאחר הוכחה חד-משמעית שאין פגיעה בילדים.

יצירת מצבי Win-Win

הבקיאות המקצועית של משרד עורכי דין רן רייכמן באה לידי ביטוי היכולת למצוא דרכים אפקטיביות להבטיח חלוקה אופטימלית עבור הלקוח. בכל מקרה של חלוקת רכוש בעת גירושין אלמנט בולט נוסף בשירות הוא היכולת לייצר מצבי Win-Win, כך שמעבר לקבלת הנכסים הרצויים התהליך מושלם בזמן קצר וניתן לפתוח דף חדש בחיים – בתנאים הנוחים ביותר האפשריים.

מחפשים עורך דין לענייני משפחה מומלץ? >>

משרד עורך דין רן רייכמן

פירמת עורכי הדין רן רייכמן נחשבת למובילה בתחום דיני המשפחה, גירושין, צוואות, ירושות ועיזבון. לעורך דין רן רייכמן ולצוות המשרד ניסיון של למעלה מ-20 שנה בערכאות השונות.

זמינים בשבילך 24/7

לתיאום ייעוץ ללא התחייבות השאירו פרטים:

לתיאום ייעוץ ללא התחייבות השאירו פרטים:

זמינים בשבילך 24/7

או השאירו פרטים ונשוב בהקדם: