ידידתי ביקשה ממני לעשות איתה ילד – האם אחויב במזונות? -בתכנית שאלה משפטית קיבל עו"ד משפחה רן רייכמן את השאלה הבאה מתחום מזונות ילדים:
"שלום עורך דין רייכמן, שמי אילן מרמת גן. אני רווק בן 30 ומקווה יום אחד להקים משפחה עם ילדים. יש לי ידידה טובה שהתייאשה ממציאת בן זוג ומעוניינת להביא ילדים עצמאית. היא ביקשה ממני להכניס אותה להריון והיא מתחייבת בפני כי לא תבוא אליי בשום תביעות ובקשות. אני אשמח לסייע לה, אך חברים אמרו לי שהיא יכולה להתחרט אחר כך ואני אצטרך לממן אותה ואת הילדים. האם אני אצליח להגן על עצמי, כך שמצד אחד אוכל להכניס אותה להריון ולסייע לה ומצד שני, אסתבך עם מחויבות שאני לא יכול לעמוד בה?"
עו"ד משפחה רן רייכמן משיב:
התשובה לשאלה הזו היא די פשוטה. ראשית יש להבחין בין מזונות אישה, עבורה, לבין מזונות ילדים עבור העובר שהיא עומדת ללדת. באשר אליה, לפי העובדות שאתה מתאר, לא הייתה ביניכם שום זוגיות, אתם לא יכולים להיכנס להגדרה של ידועים בציבור, אין שום הסתמכות כלכלית ולכן, אין שום סבירות שהיא תוכל לתבוע מזונות אישה. באשר למזונות ילדים עבור הילד שעומד להיוולד, אין שום משמעות להתחייבות שלה בעל פה ואפילו להסכם בכתב שאתם חותמים ביניכם, שיפטור אותך מהמזונות. בית המשפט קבע כי ילד זכאי למזונות, בין אם הוא הובא במסגרת נישואין ובין אם הובא מחוץ לנישואין.
אין הפליה לטובת ילד מסוג ב' חס וחלילה. בית המשפט בודק בכל מקרה את טובת הילד שלא תקופח והסכם בין הורים שמפטיר את ההורה ממזונות או קובע מזונות לא ראויים, הנו הסכם שנוגד את תקנות הציבור ולכן הילד לא כבול בו. לכן, אני כבר אומר לך, שאתה צפוי להיות מחויב במזונות. קח בחשבון, שלצד אותם חובות, יש לך גם זכויות כאפוטרופוס על הילד, זכויות גם להורות וגם להסדרי ראיה ולכן, תחשוב היטב אם אתה רוצה להיכנס לעניין הזה. שיהיה לך בהצלחה.
צפו בקטע מהתכנית "שאלה משפטית":