גם אם קרובכם נישל אתכם מצוואתו, ו/או לא ציווה לכם החלק שמגיע לכם, לא תמיד מדובר בסוף פסוק. יש לבחון באם נפלו פגמים בצוואה או ברצון המצווה המקימים עילה לביטולה.
לא תמיד צוואה שנערכה היא בת תוקף. לעתים צוואה שנערכה ע"י המצווה בעלת פגמים צורניים ו/או פגמים מהותיים. על מנת לברר את אפשרותכם לתקוף צוואה יש להקפיד על ביצוע הפעולות הבאות:
- מיד עם היוודע לכם קיומה של צוואה עליכם להיוועץ עם עו"ד המומחה בתחום דיני הירושה והעיזבון על מנת לבחון את עילות ההתנגדות שלכם. זכרו! לא כל עורך דין המומחה בדיני משפחה הינו בעל ניסיון בדיני ירושה.
- הקפידו להביא עמכם לפגישה עותק מהצוואה ככל שיש בידכם.
- שימו לב. הליך ההתנגדות נעשה באמצעות הגשת התנגדות לצוואה לרשם לענייני ירושה. את כתב ההתנגדות יש להגיש במועד הקבוע בתקנות הירושה וזאת למן המועד בו פורסמה בקשת היורשים בעיתונות למתן צו קיום צוואה. עליכם לעקוב בעיתונות (הרשם לענייני ירושה מפרסם לרב פעמיים בשבוע) באם נעשה ע"י משרד המשפטים פרסום הנוגע לצוואה אותה אתם מבקשים לתקוף.
- קיימת חשיבות מכרעת על ניסוח כתב ההתנגדות. ההתנגדות יכולה להיות מתמצית בטעמים של פגמים בניסוח הצוואה (פרוצדורה) או פגמים במהות (המצווה לא ידע להבחין בטיבה של צוואה/ השפעה בלתי הוגנת וכו'). רק עורך דין מנוסה בתחום יוכל לנתח בהתאם לנסיבות שתשטחו בפניו מהן עילות התקיפה
הנכונות, ככל שקיימות במקרה שלכם. זכרו לאחר הגשת כתב ההתנגדות, לא בנקל יאפשר לכם ביהמ"ש לתקן את כתב ההתנגדות ולהוסיף עילות חדשות במקרה בו כתב ההתנגדות נוסח באופן חסר וטענות שהייתם צריכים להכליל בו הושמטו ממנו. מכאן החשיבות בבחירת עו"ד צוואות מנוסה כבר בהתחלה.