האם ילד מאומץ יוכל לרשת את רכוש הוריו המאמצים?
5
/
5
(
1
vote
)
חוק הירושה, תשכ"ה – 1965, העוסק בירושות, צוואות ועיזבונות קובע כללים בין היתר לגבי צורות שונות לצוואה, לרבות מהו תוקף הצוואה, מהי צוואה בלתי חוקית וצו לקיום צוואה. סעיף 8 בחוק הירושה קובע כי לא ניתן לבצע הקניית זכויות לאחר פטירה או ביצוע עסקאות בירושה, ואין תוקף משפטי לפעולות כאלו ויתרה מכך, הן נוגדות את…
לפרטים נוספיםבשנים האחרונות קיבוצים רבים עוברים למסגרת של קיבוץ מתחדש במסגרת תהליך של הפרטה, וחברי הקיבוץ כבר לא מחזיקים בחלקים שווים בנכסי הקיבוץ, אלא רשאים להחזיק באופן אישי קניין פרטי. בקיבוץ המתחדש ישנם נכסים הניתנים להעברה בירושה, בהתאם להחלטת הקיבוץ ושיעור ההפרטה שעבר הקיבוץ. ככלל, כל חבר קיבוץ רשאי להוריש את קניינו הפרטי בהתאם לרצונו ושיקול…
לפרטים נוספיםכאשר אדם הולך לעולמו, לעתים יחד עם נכסיו הוא מוריש גם את חובותיו. כאשר אדם נפטר, עוד לפני שיחולקו נכסיו בין היורשים, קיימת בראש ובראשונה החובה לשלם את חובותיו ולכן, עיזבון ישמש קודם כל לכיסוי החובות. היורשים מחויבים לפרוע את חובות הנפטר מתוך נכסי העיזבון. כלומר, על היורשים מוטלת האחריות להמשיך את המשא ומתן מול…
לפרטים נוספיםע"פ החוק במדינת ישראל החוק המסדיר את סוגיית דיני הירושה במדינה, מתבסס על קשר הדם שקיים בין המנוח לבין יורשיו, ובפרט במקרה והמנוח לא השאיר אחריו צוואה. עם זאת, החוק מכיר בשני סייגים עיקריים לקשר הדם, כשאחד מהם מתייחס למעמדם של ילדיו המאומצים של הנפטר כאשר במקרים של פטירה ילד מאומץ שווה ערך לילד ביולוגי.…
לפרטים נוספיםבקשה לצו ירושה, המוגשת על ידי היורשים החוקיים של המנוח במקרה והמנוח אינו משאיר צוואה, ניתן להגיש באופן עצמאי או בליווי עורך דין משפחה. זמן ההמתנה לקבלת ההחלטה הוא כשישה שבועות, פרק זמן שיכול להתארך במידה והמגישים לא ממלאים את הטפסים הנדרשים כראוי, ואם לא מספקים את כל ההוכחות הנדרשות להוכחת הקשר החוקי בין…
לפרטים נוספיםצו ירושה ניתן כשהמנוח אינו משאיר אחריו צוואה בכלל, והיורשים הם יורשים על פי דין (למשל: ילדי המנוח, האישה/הבעל), או במקרה שהצוואה אינה מכילה את כל מרכיבי עיזבונו של המנוח. כדי לקבוע את זהות היורשים על פי דין ואת חלקם בירושה מוגשת בקשה לצו ירושה על ידי היורשים או בעזרת עו"ד דין משפחה. אחד מהקריטריונים…
לפרטים נוספיםבכל הקשור לירושות ולצוואות, אנו שומעים מדי פעם על רצון של צד מסוים לבטל צוואה. מדובר בדרך כלל ברצון של אחד הצדדים שלא נהנים מהצוואה, או סבורים שחלקם אינו מספק, לעשות זאת. חשוב לדעת כי הנחת המוצא הנה כי הצוואה כשרה. זו הסיבה שבגינה נטל הראייה שעשוי להביא לפסילת הצוואה, מוטל על המתנגד עצמו, וזאת…
לפרטים נוספיםזוגות אשר חולקים את חייהם עם בן או בת זוג, מקיימים חיי משפחה ומנהלים משק בית משותף מבלי למסד את הקשר דרך הרבנות או סמכות מוכרת אחרת, נחשבים ידועים בציבור. יש לכך השלכות במשמעותיות בכל הנוגע לתחום צוואות וירושות שכן במקרה של פרידה או פטירה רשאי כל אחד מבני הזוג לדרוש חלוקת רכוש או קבלת…
לפרטים נוספיםהתשובה לשאלה היא כן, אך בהגבלות מסוימות. לעתים אדם מוריש את עזבונו וכותב הוראה לפיה הנהנה צריך לבצע פעולה או להימנע מלבצע פעולה מסוימת כתנאי לקבלת חלקו בעיזבון. למשל, אדם יכול להורות: אני מצווה לבני את הדירה, בתנאי שבני לא ימכור אותה. זוהי הוראה ברורה לנהנה. חוק הירושה מתייחס לסיטואציות האלה, אבל בית המשפט קבע…
לפרטים נוספים