המושג 'ירושה' נועד לתאר את העיזבון, אותו מוריש הנפטר ליורשיו על פי דין. אם ישנה צוואה שהותיר אחריו המנוח, הירושה תיקרא 'ירושה על פי צוואה'. כפי שניתן להבין מהדברים, לא כל אדם דואג לערוך צוואה בחייו, מטעמים רבים. ישנם כאלו שאינם מודעים לחשיבות הצוואה וישנם כאלו שאינם בעלי ממון ונכסים, ואין להם יורשים שירצו לחלק ביניהם ירושה.

למעשה, כמעט כל אדם נתקל בנושא הירושה במהלך חייו, בין אם בתור יורש – ובין אם בתור מוריש. בתור מוריש, עוסק חוק הירושה במשמעויות ובהשלכות של הזכות להוריש, זהות היורשים ועריכת הצוואה. בתור יורש, עוסק החוק בשאלה מיהם היורשים על פי דין, תוקפה וכשרותה של הצוואה וכמובן ניהול העיזבון שהותיר המנוח.

משרד עו"ד רן רייכמן, העוסק בתחום הירושות, הצוואות והעיזבון, ריכז עבורכם בעמוד זה את כל המידע הדרוש בתחום הירושה: הגשת בקשה לצו ירושה (כאשר היורשים על פי דין מעוניינים לעתור בבקשה לצו ירושה), ירושה על פי דין, וכמובן זכויות הירושה של קרובי המוריש ובכללם מקרים חריגים (ילדים מאומצים, ידועים בציבור וכדומה). לפרטים נוספים ניתן ליצור איתנו קשר בטופס או לחייג.

מעוניינים במינוסף? השאירו פרטים – ואנו נחזור אליכם בהקדם:

ניתן ללחוץ על כל תחום לקבלת פרטים נוספים על אודותיו:

הגשת בקשה לצו ירושה

הצוואה היא הדרך בה מבטיח המוריש מי יזכה בעיזבונו. במקרה בו המוריש לא ערך צוואה, הירושה אינה על פי צוואה (משום שזו אינה קיימת) אלא ירושה על פי דין. במקרה זה, אם המנוח/ה לא הותירו צוואה, היורשים הנם היורשים על פי דין הקבועים בחוק הירושה (למשל: ילדי המנוח, אשתו ו/או צאצאיו) על פי המדרג בחוק הירושה.

זכויות הירושה של קרובי המוריש

במקרים שבהם נפטר אינו מותיר צוואה אחריו, יורשיו ייקבעו לפי חוק הירושה בישראל ולפי סדר קרבתם אליו, כמו הורים, בני זוג וצאצאים. יש מקרים שבהם יש חריגים מסוימים או זכויות נוספות שעל אנשים להכיר אותם, גם כדי לדעת מהי זכותם בעיזבון המנוח.

ירושה על פי דין

ירושה היא העיזבון שמוריש הנפטר ליורשיו על פי הדין, וכשיש צוואה הירושה נקראת ירושה על פי צוואה. אולם, לא כל אדם דואג לערוך צוואה בחייו, משיקולים שונים. יש כאלה שאינם מודעים לחשיבותה, ויש כאלה שאין להם נכסים ויורשים רבים שירצו לחלק ביניהם בצורה מדויקת את הירושה שלהם.