חשיבות הפרדת הערכאות בעת הליך גירושין – לפני פתיחת תיק גירושין יש לאסוף כמה שיותר מידע על הליך הגירושין. אחד הדברים החשובים שיש לדעת על הליך זה הוא העובדה שניתן לנהל את ההליך בשתי ערכאות שונות – בית המשפט לענייני משפחה ובית הדין הרבני.
קבלו טיפ מעו"ד רן רייכמן בנושא זה –
הסמכות לדון בעניינים הכרוכים בגירושי בני זוג, היינו ענייני רכוש, מזונות אישה, משמורת ילדים וחינוכם, מסורה באופן מקביל הן לבית המשפט לענייני משפחה והן לבית הדין הרבני. בזמן שענייני משמורת ילדים כרוכים מעצם טבעם בתביעת הבעל לגירושין ואין הבעל צריך לכרוך עניינים אלו באופן מפורש, ביתר העניינים – דהיינו בסוגיית מזונות האישה, וענייני הרכוש, על מנת שבית הדין ירכוש סמכות שיפוט ייחודית, נדרשת כריכה מפורשת. חשוב לציין כי לא ניתן לכרוך לתביעת הגירושין את מזונות הילדים ואלו יהיו תמיד בסמכותו של ביהמ"ש לענייני משפחה, אלא אם ניתנה הסכמה מפורשת של שני בני הזוג כי מזונות הקטינים יידונו בפני ביה"ד.
על פי הדין, כאשר אחת משתי הערכאות –בית הדין הרבני או בית המשפט לענייני משפחה – קנתה סמכות לדון בעניין שנתבע בפניה, לא תדון באותו העניין הערכאה האחרת אף אם נתונה לה סמכות מקבילה. בכל מקרה, יש לבחור בקפידה את עורך דין גירושין שילווה אתכם בתהליך חשוב וקריטי זה.