הסכם ממון שאושר על ידי בית המשפט אל מול הבטחה בע"פ – מה גובר על מה?

הסכם ממון שאושר על ידי בית המשפט אל מול הבטחה בע"פ – בתכנית שאלה משפטית קיבל עו"ד משפחה רן רייכמן את השאלה הבאה:

"אחרי נישואין של 10 שנים ו-3 ילדים, אני ואשתי מפרקים את החבילה. לפני שנישאנו חתמנו על הסכם ממון שאושר בבית משפט, שקובע כי תהיה הפרדת רכוש מוחלטת הן לאחר הנישואין והן במהלכו וכי לא יהיו לי כל זכויות בדירתה. זמן קצר לאחר הנישואין עברתי לגור בדירתה, אך במהלך הזמן, כדי להקל על התנהלותנו הכלכלית, הפקדתי את המשכורת שלי בחשבון שלה, שהפך לחשבון משותף. מכרתי את המגרש שהיה בבעלותי והסכמנו, לצערי בעל פה, כי אני אפקיד את התמורה מהמגרש לחשבון ומשותף ואילו היא תעביר על שמי מחצית מביתה. לצערי, לא תיעדנו את ההסכם בכתב וכעת היא מכחישה כל זכר להבטחה בעל פה. מה עליי לעשות?".

עו"ד רן רייכמן משיב:

"קודם כל, אתה נמצא בבעיה וכבר אמרנו לא פעם כי קיימת מגמה בבית המשפט להכניס לתוך מסת השיתוף של בני הזוג את אותם נכסים, שבעבר הלא רחוק ראו אותם כנכסים נפרדים. למשל, נכס שאחד מבני הזוג קיבל בירושה או במתנה, אפשר לראות בו כנכס משותף אם מתקיימים בו תנאים מסוימים כמו כוונת שיתוף ספציפי, שיפוצים שעשו בדירה מכספים משותפים, תשלום משכנתא יחד וכו'.

עם זאת, באף אחד מאותם פסקי דין לא דנים במקרה שבו יש הסכם ממון שאושר על פי דין כמו במקרה שלך. למעשה, השאלה המשפטית היא מה גובר על מה – הסכם ממון שאושר על ידי בית המשפט אל מול הבטחה בעל פה. לצערי, סעיף 1 של חוק יחסי הממון קובע תנאים מאוד ברורים כיצד ניתן לתקן הסכם ממון. קיים פסק דין בדיוק זה, שניתן על ידי השופט נחשון פישר מבית המשפט לענייני משפחה בראשון לציון, אשר דחה טענה לשינוי ההסכם בעקבות הבטחה בעל פה ולכן לדאבוני אין לך סיכוי בתביעה. המסר פה הוא שככל שיש הסכמה בין בני זוג, יש לעגן אותה בכתב ולדאוג שהיא תקבל ביטוי בהסכם הממון המקורי ובאישור בית המשפט".

צפו בקטע:

משרד עורך דין רן רייכמן

פירמת עורכי הדין רן רייכמן נחשבת למובילה בתחום דיני המשפחה, גירושין, צוואות, ירושות ועיזבון. לעורך דין רן רייכמן ולצוות המשרד ניסיון של למעלה מ-20 שנה בערכאות השונות.

זמינים בשבילך 24/7

לתיאום ייעוץ ללא התחייבות השאירו פרטים:

לתיאום ייעוץ ללא התחייבות השאירו פרטים:

זמינים בשבילך 24/7

או השאירו פרטים ונשוב בהקדם:

זמינים 24/7